П`ятниця, 26.04.2024, 17:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Кобеляцький БДЮТ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Лютий » 21 » ЗИМУ ПРОВОДЖАЛИ – ВЕСНУ ЗУСТРІЧАЛИ…
16:35
ЗИМУ ПРОВОДЖАЛИ – ВЕСНУ ЗУСТРІЧАЛИ…

 

У кожного місяця є свої основні свята, тобто ті, які стосуються тієї чи іншої пори року. Зимові місяці, здається, найбагатші у цьому плані: грудень святкує День Святого Миколая; січень славиться Новим роком, Різдвом, Водохрещам; лютий же може похвалитися Днем закоханих, а ще великим християнським святом Стрітенням, що припадає на середину місяця, п`ятнадцяте лютого.

Отож, цього дня у будинку дитячої та юнацької творчості імені Миколи Андрійовича Касьяна відбулося народознавче свято «Зиму проводжаємо – весну зустрічаємо». Ведуча заходу, методист БДЮТ Тетяна Дядюра, розповіла про особливості свята Стрітення і запросила на сцену чарівну Зиму (Яну Кісіль), щоб та розповіла про свою роботу у сніжну пору. Зима вихвалялася чудовою погодою, веселими святами, цікавими розвагами… Звучали зимові пісні у виконанні Гриценко Каріни, ансамблю «Перлинки», танцювали маленькі сніжинки (середня група колективу «Фреш»).

Потім з`явилася красуня Весна (Анна Явтушенко), яскрава, пишна, заквітчана. Принесла із собою ніжне поетичне слово (гурток художнього читання «Калинонька»), запальні танці «Жартівлива полька», «Шкідливі кошенята» і «Райдужні птахи» (середня і молодші групи колективу «Фреш»), щирі пісенні вітання від Козько Інни та ансамблю «Перлинки» (керівники: Галина Сабадирь, Ірина Дядюра, Андрій Уткін).

Галина Вікторівна Сабадирь, директор позашкільного закладу, провела народознавчу бесіду про звичаї та обряди свята Стрітення.

Потім відбувся майстер-клас із пластилінопластики для найменших учасників свята «Виготовлення жайворонків – провісників весни» (керівник: Людмила Куць).

Танцювальний колектив «Престиж» (керівник: Анастасія Кучеренко) подарував присутнім сучасну хореографічну постановку «Хіп-хоп».

Завершився захід щирою піснею і веселим хороводом. А ще діти мали змогу поласувати солодкою ватою та побувати всередині «Чарівної кулі» і переглянути в ній 3-Д фільм.

Стрітення, велике і значиме свято, в Україні відзначали завжди. Люди в цей день здебільшого не працювали й уважно придивлялися до погоди, бо лютий до березня в гості приїжджає, щоб на Стрітення зимі з весною зустрітися. Хто з них у цей день переборе, такою й буде погода у березні.

Дивлячись на теплу і дружню атмосферу, що панувала на заході у позашкільному закладі та на яскраве сонечко, яке порадувало нас в цей день, весна все ж перемогла!

 

 

  

 

 

Переглядів: 195 | Додав: maryna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 PxmVNho  
0
<a href=https://propecias.buzz>buy fincar 5mg cheap</a> 279 The wages of the workers, particularly the laborers of the lowest class, would be paid horrendously

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
День відкритих две
Пошук
Годинник
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz