П`ятниця, 29.03.2024, 12:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Кобеляцький БДЮТ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Березень » 13 » СВЯТО ЗИМИ У КОБЕЛЯЦЬКОМУ РБДЮТ ІМЕНІ МИКОЛИ КАСЬЯНА
13:57
СВЯТО ЗИМИ У КОБЕЛЯЦЬКОМУ РБДЮТ ІМЕНІ МИКОЛИ КАСЬЯНА

15 лютого в Кобеляцькому районному Будинку дитячої та юнацької творчості імені Миколи Касьяна відбулося свято «Зиму проводжаємо, весну зустрічаємо».

На подвір`ї біля закладу зібралися гуртківці, батьки та гості. Ряджені артисти (Молнер Маша і Янча Аня) закликали всіх, кому не страшний лютневий холод, на веселе та цікаве дійство – свято Стрітення. Під пісню «Така зима на Україні», яку виконала Інна Козько, з`явилася володарка Зима (Яловега Діана) із своїми щедрувальниками-віншувальниками. Щедрувальна група (учасники клубу художнього читання «Калинонька») розповідали вірші про зимові веселі свята. Були тут циган і коза, господині та хлопці-козаки. Аж ніяк не хотіла Зима віддавати свої володіння Весні. І тут на допомогу прийшли дві дівчинки-україночки (Матюх Аня, Скляр Люда), які розповіли про свято Стрітення, запалили свічку-оберіг та погукали гостей до весняного хороводу. Почула Весна як її гукають, закликають, прийшла на свято і перемогла Зиму. А Зимонька попросила в усіх пробачення і згодилася поступитися Весні.

За народною традицією в цей день провели обряд знищення опудала Зими. Діти поклали біля нього свої записки, в яких йшлося про все погане, від чого хотілося б позбавитися в цьому році.

Весна принесла всім на свято тепло, радість, веселощі, а дійство продовжили цікавою концертною програмою. Для всіх читали вірші Саша Коваль, Максим Шимко, Святослав Шарівський (керівник: Сабадирь Г.В.), співали учасники вокальної студії «Зоряний олімп» Пронженко Дана, Гриценко Каріна (керівник: Уткін А.В.) та вокальний ансамбль «Лісапєдний батальйон» (керівник: Білаш О.В.). Міні-театралізацію свята підготував гурток «Стань творцем свого життя» (керівник: Дядюра Т.М.).

Хороводи водили, в танцювальні ігри грали, весну закликали, а наприкінці свята смакували смачною кашею, пухкенькими пончиками та солодким чаєм. Приготували ці частування керівники відділу декоративно-ужиткового мистецтва при підтримці постійних спонсорів. Ось так гуртківці допомагали Весні перемогти її суперницю – холодну Зиму.

 

Методист Кобеляцького РБДЮТ імені Миколи Касьяна Дядюра Тетяна

  

  

 

 

Переглядів: 222 | Додав: maryna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
День відкритих две
Пошук
Годинник
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz