Субота, 20.04.2024, 13:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Кобеляцький БДЮТ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Жовтень » 23 » СВЯТО ПОКРОВИ У КОБЕЛЯЦЬКОМУ БУДИНКУ ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ
14:18
СВЯТО ПОКРОВИ У КОБЕЛЯЦЬКОМУ БУДИНКУ ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ

Свята Покрова, збережи і сохрани,

Дай вік прожити без хвороби і війни,

Здолати розбрат, негаразди і руїну…

Благослови народ і Україну!

 

У рамках проекту військово-патріотичного виховання учнівської молоді 12 жовтня у Кобеляцькому будинку дитячої та юнацької творчості імені Миколи Андрійовича Касьяна відбувся святковий захід до Дня Святої Покрови, Дня українського козацтва та Дня Захисників України під назвою «Наша воля, наша слава не вмре, не загине…»

До нас на гостину в цей день завітали почесні гості, наші добрі друзі: воїни-захисники, учасники АТО, військовослужбовці, волонтери, методист відділу освіти Кобеляцької РДА Городецька Валентина Володимирівна, директор Кобеляцького музею літератури та мистецтва Чешко Тетяна Миколаївна, директор центральної районної бібліотеки Мусієнко Галина Іванівна, гуртківці, батьки…

Програму заходу умовно поділили на три частини відеофільми «Особливості свята Покрови», «Покрова – заступниця козацтва» та «Захисники України».

За переказами в кінці ІХ ст. на Константинополь напало вороже військо. Жителі міста натхненно молилися Богу, сподіваючись на порятунок. Здавалося, що вже немає ніякої надії, та раптом у небі над храмом з’явилася Богоматір, зняла із голови омофор і простягла над присутніми в знак захисту. І сталося чудо – жителі Константинополя стали невидимими для своїх ворогів. З того часу свято Покров у православ’ї стало одним із найбільших релігійних свят.

У запорозьких козаків був особливий культ Богородиці-Покрови як заступниці та захисниці від ворога. Головна січова церква завжди була на честь Покрови. Її ікона була в кожному козацькому курені. Зображували її й на хоругвах , під якими козаки виступали в походи. Перед кожним походом навколішки ставали на молитву до Пресвятої Богородиці – «Під Твою милість прибігаємо!»

14 жовтня ми святкуємо день мужніх і хоробрих воїнів-захисників рідної землі. З 2015 року указом Президента України це свято є державним і офіційно вихідним днем. Ми вшановуємо героїв, які віддають своє життя і здоров’я за цілісність кордонів нашої держави, її благополуччя та процвітання.

Гучними оплесками та щирими словами вдячності привітали усі присутні на заході наших воїнів-земляків, захисників України, учасників АТО Бородая Юрія, Косих Євгена, Білецького Олександра та Бориса Ярошенка, який порадував нас чудовим виконанням пісень, що народилися на війні.

Зі святковими вітаннями виступили військовослужбовці Бородай Дмитро та Наливайко Олександр. Теплі слова вдячності воїнам-захисникам подарували справжні ангели милосердя - волонтери міського штабу допомоги військовим у зоні АТО на чолі з Тетяною Вільховою.

Для наших хлопців-героїв святковий концерт підготували учасники художньої самодіяльності: Оля Глинська, що разом з мамою Лесею Володимирівною виконали музично-літературну композицію «Ой, ти ненько-Україно»; Каріна Гриценко, яка подарувала присутнім пісню «Рідна серцю Україна»; юні гумористи Максим Білаш, Ілля Жуков, Артем Крамаренко, Максим Гудим, Матвій Вальцев; Козько Інна вразила всіх неперевершеним виконанням пісні «Це не твоя війна»; до сліз пройняла глядачів Яна Кісіль, що читала вірш «Мій син – герой»; УСПІШНО ДЕБЮТУВАЛА ЮНА АРТИСТКА Аліна Ігнатенко з піснею про тата; чудовим завершенням концертної програми стала вокально-літературна композиція «Україна» у виконанні Хачатрян Аміни, Козько Інни, Олени Білаш, Уткіна Андрія.

Закінчився захід щирими вітаннями на адресу керівника вокального гуртка «Зоряний Олімп» Андрія Уткіна, який саме в цей день, 12 жовтня, святкував свій ювілей.

Традиційно, в день свята Покрови гості, діти та батьки частувалися смачною козацькою кашею.

Гуртківці та керівники позашкільного закладу передали волонтерам смаколики, малюнки, поробки та інші сюрпризи для наших хлопців, що зараз знаходяться на передовій та в госпіталь для поранених.

Захисникам ми дякуємо за відвагу,

За мужність, твердість, міць і силу,

За відданість своїй землі і стягу…

«Наша воля, наша слава не вмре, не загине…»

 

 

 

Переглядів: 212 | Додав: maryna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
День відкритих две
Пошук
Годинник
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz