П`ятниця, 19.04.2024, 09:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Кобеляцький БДЮТ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Травень » 23 » Гурток «Журналістика» Кобеляцького БДЮТ на Міжнародному фестивалі «Прес-весна 2019»
10:31
Гурток «Журналістика» Кобеляцького БДЮТ на Міжнародному фестивалі «Прес-весна 2019»

Другий рік поспіль, вихованці гуртка «Журналістика» Кобеляцького Будинку дитячої та юнацької творчості, беремо участь у Міжнародному конкурсі-фестивалі «Прес-весна на Дніпрових схилах», який проходить у Києві. Ми одержали запрошення від організаторів конкурсу і вирушили в дорогу.

Ще минулого року познайомилися і подружилися з командою юних журналістів з Полтави, тож вирішили їхати разом. Цьогорічна подорож стала дуже цікавою та емоційною. На нас чекали екскурсії, пригоди, відпочинок, квести, майстер-класи та дууууже багато роботи!...

У перший день фестивалю ми оперативно поселились у «Центрі туризму», де проживали усі три дні, і одразу ж вирушили в дорогу. Як зясувалося, прямуємо на телестудію «5 канал» (нічого особистого, лише професійні навики). Спочатку побачили звичайну багатоповерхівку, яка нічим не відрізнялася від інших будинків навколо. Важко було повірити, що саме там знаходиться телестудія. Але зайшовши в середину, наше враження змінилося. Червоно-білий дизайн приміщення, люди з мікрофонами, камери, режисери, світлі лампи, і чути голос : «Готуйся! До прямого ефіру 3, 2, 1…» Нам провели змістовну екскурсію, дали можливість побути в ролі телеведучого, пофотографуватися, ознайомитися з професійною технікою, поспілкуватися з режисером і навіть поспостерігати за записом ефіру.

Сповненні емоцій та вражень, поспішили на церемонію нагородження заочного етапу, що проходило у великій розкішній залі ТЦ «Pochayna Event Hall». На нас чекали: вітання від директора Палацу Оксани Добровольської, завідувача ІТА «ЮН-ПРЕС» Надії Іллюк, організаторів та спонсорів, а далі концерт, дискотека, конкурси, цікаві презентації і солодкий фуршет. Після нагородження, повечеряли та взялися за роботу online- редакції, яка чекала на нас з перших хвилин фестивалю! Ми працювали над новинами та подіями першого дня і, за умовами конкурсу, виставляли свої роботи в соцмережах.

Наш добрий ранок розпочався о 7 ранку. Швидкі збори, сніданок і ми в автобусі! Дорога довжиною у годину і ми здійснили екскурс у минуле: прибули до парку «Київська Русь». Нам дуже пощастило, адже саме в ці дні там проходив Міжнародний фестиваль середньовічних боїв, а таке видовище не щодня побачиш! Команди 29 країн світу зібралися на одній арені, щоб показати свою міць і силу.

Рицарські бої, турніри, український середньовічний колорит, конкурси, квест «Історія Київської Русі» і це далеко не все, що радувало нас! Але довелось і попрацювати. Адже, нам, як журналістам було поставлено ряд завдань і ми взялися за їх виконання! Брали інтерв’ю у майстрині мотанок Світлани Біркіної, застосували та попрактикували свої знання з іноземних мов, спілкуючись із закордонними друзями, познайомилися з князем Володимиром та взяли в нього інтерв'ю, фотографували, встигли потанцювати та провести бій на арені для гостей, пройшли квест, випустили стінгазету газету «Машина часу», а дехто, навіть, оглянув територію з висоти пташиного польоту (наш Максим).

Парк "Київська Русь" - це надзвичайно цікаве місце, де навіть антилюбителі історії, не зможуть відірватися від неймовірних краєвидів та захоплюючої архітектури. Увечері, повернувшись до нашого тимчасового житла, одразу почали працювати, нічну редакцію ніхто не відміняв! Монтаж відео, колажі, есе й замітки, фоторепортажі створювалися на очах, а на годиннику уже 4-та ранку! Надзвичайно виснажені, маючи три години сну, ми задоволені результатом своєї праці, були веселими та оптимістичними!

На 3 день ми побували на майстер-класі секретаря НСЖУ Віталія Голубєва, де почерпнули багато корисної інформації та лайфхаків для юних журналістів. Потім довгоочікуване нагородження спецпремій та очного туру фестивалю. Наші старання не виявилися марними. В результаті ми маємо: спецпремію у номінації «Відеоробота» (гурток «Журналістика»), спецпремію за фоторепортаж (Інна Козько), перше місце у квесті "Історія Київської Русі", друге місце за відеороботу "Подяка вчителю", а також сертифікат за кращу фотороботу у номінації «Київ – центр Русі» (Максим Білаш), друге місце у номінації «Новітні медіа» онлайн-редакції «Інфоманія», отримали дипломи лауреатів Карпенко Єлизавета, , Детюк Вікторія, Козько Інна, Білаш Максим Жеребець Ірина. А потім фотосесія, прогулянка містом, метро і потяг, на який ми ледь не запізнилися…

Якось швидко минули наші 3 дні в Києві... Чергова подорож залишила в моїй пам'яті купу позитивних емоцій та вражень. Насправді, я хочу побажати кожному знайти себе та своє покликання, адже, лише відчувши свою улюблену справу, ви черпаєте натхнення, намагаєтеся бути кращими та йти вперед. А я щаслива, що одного зимового дня потрапила на гурток «Журналістика», в цей інформаційний вир подій, злагоджену співпрацю з нашим керівником, постійний рух, конкурси та фестивалі, які додають знань, досвіду і професійного зростання. Чекайте від нас нових перемог!

Карпенко Єлизавета

вихованка гуртка «Журналістика»

Кобеляцького БДЮТ

 

 

 

Переглядів: 173 | Додав: maryna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
День відкритих две
Пошук
Годинник
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz