П`ятниця, 19.04.2024, 01:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Кобеляцький БДЮТ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 7 » День пам'яті Миколи Касьяна
15:01
День пам'яті Миколи Касьяна

27 жовтня у Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся вечір пам`яті Миколи Андрійовича Касьяна «Ми – за примноження добра на світі!»

Поетичним словом усіх присутніх привітали ведучі заходу Тарас та Віта Куземи.

У цей день літературна студія «Сяйво» Кобеляцького РБДЮТ зібрала у своєму колі друзів, душі яких зігріває тепло творчої атмосфери, людей, яких об’єднує пам'ять про нашого славного земляка, академіка, великого лікаря-костоправа Миколу Андрійовича Касьяна.

Вшанувати пам'ять Великої людини рідного краю прийшли почесні гості: голова Кобеляцької районної ради Кішінський Володимир Іванович, 2-й заступник голови Кобеляцької районної державної адміністрації Каташков Володимир Миколайович, заступник голови районної ради Гордійко Оксана Павлівна, начальник відділу освіти Кобеляцької РДА Коваль Наталія Мефодіївна, депутат районної ради, добрий друг родини Касьянів Таранушич Анатолій Олексійович, учні та вчителі Кобеляцьких загальноосвітніх шкіл.

Ведучі говорили про тяжкий і тернистий шлях народного лікаря до визнання.

28 жовтня виповнюється 8 років з того трагічного дня, коли за межу вічності відійшла талановита неординарна особистість, поет, художник, лікар від Бога Микола Касьян. Його пам'ять вшанували щирим добрим словом та хвилиною мовчання.

Життя лікаря було схоже на свічу: таке коротке, але світле і яскраве. У нім були і радість, і біль, і щирість, і каяття. Музичну композицію «Свіча» майстерно виконала солістка вокального гуртка Інна Козько.

Не обійшовся захід і без прем’єри: вперше глядачі почули пісню «Дарувала долю», присвячену великому лікарю.

Справжнім відданим сином рідної землі, дійсно щирим патріотом Кобеляцького краю був Микола Андрійович. Він більш за все любив і цінував свій народ і рідну Україну.

Урочисто і трепетно про найкращу країну на світі прозвучала пісня «Прекрасна, єдина» на слова Миколи Касьяна у виконанні автора музики Андрія Уткіна.

Присутні переглянули відеофільм про життя лікаря, його спогади, переживання, поразки та перемоги.

До сліз пройняли глядачів останні акорди пам’ятного вечора – відео звернення Миколи Касьяна до своїх земляків і України.

Квіти вдячності і шани учасники заходу поклали до підніжжя пам’ятника Миколи Андрійовича.

Керівники та гуртківці позашкільного закладу, що гордо носить ім`я нашого славного земляка, вшанували його пам`ять щирим поетичним словом та квітами на могилі Миколи Андрійовича Касьяна.

Ми будем працювати, творити,

Хай щира пісня ллється знову.

Ми – за примноження добра у світі,

Так, як заповідав Касьян Микола!

 

Переглядів: 344 | Додав: maryna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
День відкритих две
Пошук
Годинник
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz