Середа, 24.04.2024, 14:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Кобеляцький БДЮТ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Березень » 13 » ЦІКАВІ ПОДІЇ КОБЕЛЯЦЬКОГО РБДЮТ ІМЕНІ МИКОЛИ КАСЬЯНА
13:40
ЦІКАВІ ПОДІЇ КОБЕЛЯЦЬКОГО РБДЮТ ІМЕНІ МИКОЛИ КАСЬЯНА

В Кобеляцькому районному Будинку дитячої та юнацької творчості імені Миколи Касьяна навчальний процес здійснюєтьсчя за навчальними програмами з грифом Міністерства освіти і науки України . На початку навчального року перелік всіх програм, за якими працюють гуртки та творчі обєднання РБДЮТ, були затверджені педагогічною радою закладу. Для роботи з дітьми педагоги застосовують найбільш ефективні форми занять з учнями: заняття-спектаклі, театралізовані вистави, заняття-загадки, дискусії по темі, інтегровані заняття, заняття-вікторини, заняття-подорожі, конференції, екскурсії, рольові ігри.

На заняттях керівники гуртків намагаються активізувати пізнавальну і розумову діяльність дітей, застосовуючи нетрадиційні форми і методи навчання та виховання.

Протягом року, традиційно, педагогічні працівники проводять відкриті заняття, заходи та майстер класи.

Нещодавно педагогами , які атестуються, були проведені цікаві заняття: урок – практикум та урок- альманах.

Керівник гуртка «Літературна творчість» Віта Кузема провела цікаве засідання літературної вітальні «СЯЙВО» і запросила учасників студії та гостей на веселий альманах «Сміх та й годі».

На сторінках альманаху юні літератори розповідали прислівя, приказки, скоромовки, жарти та зачитали доповіді про жанри гумористичних творів.

Особливо дітям сподабався «Діалог в одну репліку», де учасники задавали питання і швидко давали оригінальну, смішну відповідь та літературна розминка, де діти складали гумористичний вірш за поданими римованими закінченнями.

А ще завітав у гості до гуртківців Леонід Борисович Митько - член Національної спілки журналістів України, голова Кобеляцької громадської організації «Літератор». Леонід Борисович розповів веселі усмішки з власної збірочки і подарував гуртківцям та гостям збірочку гумористичних творів О.Ємельянова «Сміх для всіх».

Подорож сторінками альманаху завершила остання сторіночка «Концертна», на якій виступили з естрадно- гумористичним твором «Пушка» Тарас Кузема – неодноразовий переможець районних, обласних, Всеукраїнських конкурсів та керівник вокального гуртка Уткін Андрій.

Заняття пройшло цікаво, творчо і діти не просто дізналися , що таке гумористичний твір , які бувають жанри гумористичних творів, а й вчилися виразно читати, складати власну гумористичну оповідь.

Не менш цікаво та змістовно пройшло заняття з «Основ журналістики».

Керівник гуртка Олена Володимирівна Білаш запросила своїх гуртківців та гостей до цікавої справи: випуску газети «Веселка».

На початку заняття юні журналісти обговорили результат роботи за місяць, прийняли участь у вікторині «Склади слова».

Юнкори Лєра Ткаченко, Неля Шабельник, Лілія Лаврик, Аня Янча знайомили з своїми замітками у січневий випуск газети «Веселка».

Статті були присвячені зимовим канікулам та святам в Кобеляцькому РБДЮТ: «Зимова феєрія новорічного свята» , «Зимові канікули», «Новорічні чудеса» , «Відкриті заняття в розпалі».

Кожну замітку діти активно обговорювали, підбирали фотографії, які підготував фотограф Максим Білаш.

А самою цікавою частиною заняття став майстер - клас від керівника гуртка Олени Білаш по виготовленню газети. Юні журналісти за допомогою фантазії та своїх цікавих змістовних заміток і фотографій створили січневий випуск газети «Веселка». І як у справжньому видавництві, всі гуртківці та гості отримали січневу газету в подарунок.

На заняттях керівники гуртків неодноразово зверталися до презентації на інтерактивній дошці, яку для закладу подарували наші щирі друзі – родина Касьянів.

Ось так цікаво та повчально проходять заняття в РБДЮТ. Педагогічні працівники постійно працюють над своєю самоосвітою, вивчають сучасні інтереси гуртківців,застосовують інтерактивні методи навчання, роблять все для того, щоб зацікавити та захопити дітей творчістю…

 

Дядюра Тетяна  методист Кобеляцького РБДЮТ імені Миколи Касьяна.

  

  

 

 

Переглядів: 216 | Додав: maryna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
День відкритих две
Пошук
Годинник
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz